Stefan de Groot

Stefan de Groot / tentoonstellingen  / Anton Mol en de ontdekking van het eiBoek
Tentoonstelling Anton Mol en de Ontdekking van het Eiboek

Anton Mol en de ontdekking van het eiBoek

Opdrachtgever: Creative Cave Publishers
Locatie: Jansstraat 46, Haarlem
Realisatie: 31 mei 2014
Oppervlakte: 60 m2
Status: tijdelijk

Voor de Stripdagen Haarlem 2014 produceerde Stefan de Groot de tentoonstelling ‘Anton Mol en de Ontdekking van het eiBoek’. Een multimedia tentoonstelling gebaseerd op de interactieve eBook serie ‘De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol’ van Paul Rooyackers en Stefan de Groot. De reeks  zijn e-boeken met geluid, video en interactieve elementen. 

Anton Mol en de ontdekking van het eiBoek

Concept
Anton Mol is een bioloog en ontdekker van zeldzame dieren. Zijn uitgever vertelt hem dat zijn boeken nu verkrijgbaar zijn in iBooks. Anton Mol weet niet wat een e-Boek is en hoort ei-Boek. Als onderzoeker wil hij daar het fijne van weten en probeert op wetenschappelijk wijze vorm te geven aan het ei-Boek, een boek dat uit een ei komt. In zijn bibliotheek toont hij zijn laatste vondst.

Ontwerp
De poster werd eerst ontworpen ter promotie van de tentoonstelling. De locatie voor de tentoonstelling was een 17e eeuws zaal met een engeltjes plafond. De drie eBoeken werden gepresenteerd in grote eieren op een console, waarin iPad’s werden geplaatst. Anton Mol verwelkomde de bezoekers vanaf de schouw middels een animatie. Een holografische animatie liet het ontstaan van het eiBoek zien. De rest van de zaal werd ingericht als de werkkamer van Prof. Dr. Anton Mol.

Animaties
Stefan de Groot bewerkte het karakter van Anton Mol en maakte er een animatie van. Edwin Teunissen van TechnoDesk Audiovisuele Projecten verzorgde de techniek van de beamer en geluid. De holografische animatie werd gemaakt door Creative Cave in samenwerking met Feddow Claassen.

Holografische Animatie Ontdekking van het eiBoek

Inrichting
John Robben hielp met de inrichting van de tentoonstelling en het lichtplan.

Colofon
Concept & Ontwerp: Stefan de Groot
Techniek: Techodesk Audiovisuele Projecten, Feddow Claassen
Inrichting: John Robben
Animaties: Creative Cave
Video impressie: Siebe Meijer