Stefan de Groot

Stefan de Groot / tentoonstellingen  / LookUp Haarlem iPad Schilderijen
Stefan de Groot LookUp Haarlem iPad Schilderijen

LookUp Haarlem iPad Schilderijen

Locatie: Kleine Houtstraat 11a, Haarlem
Realisatie: 13 november 2017
Oppervlakte: 25 m2
Status: tijdelijk

Stefan de Groot


Stefan de Groot Apple Store Amsterdam
Multimedia kunstenaar tekent en schildert sinds 2.000 digitaal, met de komst van de iPad Pro en Apple Pencil in 2015 schildert hij alles op de iPad. Apple Brazilië volgde hem op Instagram en YouTube en tipte Apple Nederland over zijn iPad schilderijen. Apple nodigde hem uit om op 18 februari 2016 in de Apple Store Amsterdam een demonstratie te geven tijdens het Apple Event ‘Tekenen met Stefan de Groot’. Het Event trok veel publiek en was een succes.

Tentoonstelling

Stefan de Groot LookUp Haarlem iPad SchilderijenIn de zomer van 2017 besloot Stefan de Groot om het schilderen op de iPad naar een hoger niveau te tillen door het schilderen in een realistische stijl. Hij schilderde details van Haarlem voor de serie LookUp Haarlem. De uitdaging was om te schilderen in een traditionele techniek maar dan op de iPad. Hij schilderde beeldenpartijen van het Teyler’s Museum, Raakspoort, het oude Rabobank gebouw, en de beeldenpartij op het gebouw Inrichting van Bijzonder Onderwijs voor Katholieke Meisjes.

LookUp Haarlem Stefan de Groot

Verder schilderde hij markante Haarlemse plekken zoals de Molen de Adriaan, De Bakennesekerk en de Grote- of Sint Bavokerk. Tijdens Kunstlijn Haarlem 2017 werden deze werken tentoongesteld in een solo expositie. De schilderijen zijn verkrijgbaar in de Shop van deze site.

Documentaire

Schilderen op de iPad is een betrekkelijk nieuwe techniek. Om het proces uit te leggen werd een documentaire gemaakt over de techniek. Siebe Meijer filmde de documentaire en Stefan de Groot schreef het script en deed de voice-over. De edit van de documentaire werd verzorgd door Creative Cave.

Ontwerp poster en kaarten
Het ontwerp van de poster en kaartenset werd verzorgd door Creative Cave.

Colofon
Schilderijen: Stefan de Groot
Documentaire: Siebe Meijer & Stefan de Groot
Techniek: Edwin Teunissen, TechnoDesk Audiovisuele Projecten