Stefan de Groot

Stefan de Groot / tentoonstelling  / We Gaan Naar Zandvoort! Tentoonstelling
We Gaan Naar Zandvoort! poster Stefan de Groot

We Gaan Naar Zandvoort! Tentoonstelling

We Gaan Naar Zandvoort! Tentoonstelling Zandvoorts Museum door Stefan de Groot

Op 16 november 2018 wordt de tentoonstelling ‘We Gaan Naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ geopend in het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling wordt samengesteld door multimedia kunstenaar Stefan de Groot. De tentoonstelling gaat over de reis van Amsterdam naar Zandvoort van de afgelopen 100 jaar. De reis wordt genomen met de Blauwe Tram toen en met de trein nu.

We Gaan Naar Zandvoort! Impressie Zandvoorts Museum

Stefan de Groot maakt gebruik van de nieuwste technieken om het verhaal op een toegankelijke manier te vertellen. Voor ‘We Gaan Naar Zandvoort!’ schildert hij het verleden en heden op de iPad. De reis begint op het Spui in Amsterdam van 1904 met de tram en rijdt daarna langs de Westertoren in 1918.  De Blauwe Tram vervolgt zijn weg naar Haarlem om via Aerdenhout door te rijden naar de eindbestemming Zandvoort aan Zee.

In één oog opslag zijn de verschillen te zien, als het ware een gespiegelde tijdsprong.

In het Zandvoorts Museum wordt een speciaal panorama gebouwd waar het strandleven van 1928 tot leven zal komen via een levend schilderij. Via een nieuwe innoverende techniek komt het strand tot leven en wordt het geschilderd waar je bij staat.
We Gaan Naar Zandvoort! Westertoren iPad schilderij

Hilly Jansen, Directeur Zandvoorts Museum:
‘Het Zandvoorts Museum zet zich in voor het erfgoed van Zandvoort, dat via het spoor sterk verbonden is met Amsterdam, Haarlem en omgeving. Het wil de vele veranderingen zichtbaar maken en laten beleven in het landschap, vervoer, de economische ontwikkeling, het toerisme, die allemaal cruciaal zijn geweest voor wat Zandvoort nu is. Een uniek stuk Nederlands cultuurlandschap dat aandacht verdiend. Wij willen dit op een toegankelijke en vernieuwende manier presenteren en het werk van Stefan de Groot biedt hiervoor een prachtige mogelijkheid.’

Ga voor meer informatie over deze tentoonstelling naar de site van het Zandvoorts Museum.