Stefan de Groot

Stefan de Groot / tentoonstellingen  / Michael Parkes expositie Fine Art & Antiques Fair

Michael Parkes expositie Fine Art & Antiques Fair

Michael Parkes expositie Fine Art & Antiques Fair

Opdrachtgever: Corpeq Arts, Robben Art & Design
Locatie: Fine Art & Antiques Fair, Baarn
Realisatie: 27 september 2018
Oppervlakte: 30 m2
Status: tijdelijk

Doel

Herintroductie van de Amerikaanse kunstenaar Michael Parkes. Verkoop van de collectie van Corpeq Arts. Michael Parkes is een kunstenaar die in de jaren negentig van de vorige eeuw furore maakte in Nederland en Amerika door de promotie van kunstgalerie Steltman in Amsterdam. Doel van de expositie, verkoop van olieverfschilderijen, steendrukken en bronzen beelden. 

Vormgeving expositie

De vormgeving werd verzorgd door John Robben van Robben Art & Design. John Robben is naast Makelaar in Kunst tevens projectleider bij de Universiteit van Amsterdam en richtte meer dan twintig tentoonstellingen in voor de Bijzondere Collectie en het Allard Pierson Museum. De Michael Parkes expositie vond plaats tijdens de Fine Art & Antiques Fair in Baarn. Alle kunstwerken werden in harmonie ingedeeld en uitgemeten. Er werd een lichtplan en inrichtingplan gemaakt voor de opbouw van de expositie.

Inrichting expositie

Robben Art & Design verzorgde de inrichting van de expositie. De kostbare kunstvoorwerpen werden vervoerd door professionals. Doel was om in een kleine ruimte zo veel mogelijk kunststukken ten toon te stellen. Ieder kunstwerk moest  tot zijn recht komen. Bij de inrichting werd rekening gehouden met de diversiteit aan stukken uit de collectie en werd de indeling afgewisseld met olieverfen, beelden en steendrukken. De stand werd aangekleed met design meubels van Bořek Šípek, een kunstenaar en ontwerper die ook vertegenwoordigd werd door Galerie Steltman.  

Catalogus

Tevens werd er per kunstcategorie een catalogus ontworpen. Een catalogus voor de olieverfschilderijen, bronzen beelden en steendrukken. Inkijkexemplaren van de boeken over het leven en werk van de kunstenaar Michael Parkes waren in te zien. Deze boeken dienden als leidraad in het duiden van de hoge kwaliteit van de kunstwerken.

Documentaire

In de expositie draaide ook een documentaire met uitleg over de druktechniek van steendrukken. De documentaire was te zien op een beeldscherm dat bij de steendrukken van Michael Parkes hing. In de documentaire is het maken van de steendruk ‘Dusk’ te zien.  Creative Cave produceerde de documentaire. Technodesk Audiovisuele Projecten leverde het display, dat middels een script continue bleef draaien.

Banners

Voor de buitenkant van de stand werden grote banners gemaakt met een korte biografie over de kunstenaar en uitleg over de werkwijze en invloeden. De banners werden ontworpen door Stefan de Groot. 

Colofon
Art Direction: John Robben
Ontwerp banners: Stefan de Groot
Documentaire: Creative Cave
Techniek: Technodesk Audiovisuele Projecten
Opbouw: Robben Art & Design

Heeft u hulp nodig bij het opzetten van een expositie voor een kunstbeurs? Neem dan contact op met Stefan de Groot.