Stefan de Groot

Stefan de Groot / tentoonstelling  / Station Haarlem Ontmoeting
Station Haarlem Ontmoeting Stefan de Groot

Station Haarlem Ontmoeting

Nieuw schilderijĀ Station Haarlem Ontmoeting

Stefan de Groot heeft een nieuw schilderij gemaakt van treinstation Haarlem. Het eerste idee voor het schilderij had hij al in 2016. ‘ Als je op station Haarlem op perron 8 staat en naar perron 4 kijkt dan valt er door de grote ramen op perron 1 een bijzonder licht. Een tijdje geleden maakte ik al een snelle schets van de lichtval en de compositie. Nu ik bezig ben met het samenstellen van de tentoonstelling voor het Zandvoorts Museum moest ik een nieuwe stijl ontwikkelen, waarin het licht een belangrijke rol speelt.’

Stefan de Groot schilderij Station Haarlem Ontmoeting
Op 16 november 2018 gaat de tentoonstelling ‘We Gaan Naar Zandvoort!’ lopen in het Zandvoorts Museum. Het wordt een multimedia tentoonstelling met videobeelden en schilderijen van Stefan de Groot. Het gaat over de reis van Amsterdam naar Zandvoort van de afgelopen honderd jaar over het spoor. De Groot moest zich verdiepen in treinen en trams en de gebouwen van het verleden en heden.

‘Met dit schilderij heb ik de stijl gevonden voor alle werken die ik ga maken voor de ‘We Gaan Naar Zandvoort!’ tentoonstelling.’

Station Haarlem Ontmoeting is nu verkrijgbaar als Metaal Print in de shop en zal ook te koop zijn tijdens de Stefan de Groot expositie tijdens Kunstlijn Haarlem 2018.

Stefan de Groot Expositie Kunstlijn Haarlem 2018
Lange Boogaardstraat 8 zwart, Haarlem
3 en 4 november 2018
10:00 uur – 17:00 uur