Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / We Gaan Naar Zandvoort! tentoonstelling Zandvoorts Museum
We Gaan Naar Zandvoort tentoonstelling Zandvoorts Museum

We Gaan Naar Zandvoort! tentoonstelling Zandvoorts Museum

We Gaan Naar Zandvoort! tentoonstelling Zandvoorts Museum

Op 16 november 2018 presenteert het Zandvoorts Museum de tentoonstelling: ‘We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ door multimedia kunstenaar Stefan de Groot.

We gaan naar Zandvoort! is een reis van Amsterdam naar Zandvoort met de Blauwe Tram en de trein. Ervaar de reis van honderd jaar geleden en nu. Nooit eerder is deze reis en een bezoek aan het strand vermengd met hedendaagse digitale kunst. Sterker nog, het gaat hier om een primeur waar de bezoeker wordt meegenomen in een reis door de tijd door multimedia kunstenaar Stefan de Groot.

 

De reis
De tram en de trein reden al vanaf 1918 op Zandvoort. ‘We gaan naar Zandvoort!’ Is een gespiegelde tentoonstelling, het laat de reis met de tram in het verleden zien en de reis met de trein in het heden. Hierdoor ontstaat een dynamische tijdsprong waarin het verleden in kleurrijke beelden tot leven komt. Stefan de Groot dook in het verleden en schildert het verleden en heden met de nieuwste digitale technieken. Naast de schilderijen is de reis ook te volgen in een video documentaire. Het laat de reis met de tram en trein zien en bij elke tussenstop wordt er ingegaan op de historie.

Panorama Zandvoort

panorama Zandvoort Stefan de Groot

Eenmaal aangekomen in Zandvoort wordt de boulevard en het strand van 1926 tot leven gebracht in een groot digitaal panorama. Het schilderij wordt geschilderd in een impressionistische stijl, terwijl het verhaal wordt verteld over het strandleven van de jaren twintig. Het laat het Zandvoort zien in de hoogtijdagen en de desastreuze afloop in de Tweede Wereld Oorlog. Naarmate het verhaal vordert wordt het panorama voltooid. Voor het maken van het levende schilderij ontwikkelde Stefan de Groot een nieuwe techniek die nog niet eerder vertoond is.

Stefan de Groot

Stefan de Groot is een multimedia kunstenaar uit Haarlem. Met meer dan 25 jaar ervaring vertelt hij verhalen in tekst, beeld en film. In 2016 werd De Groot genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs De Olifant. Hij schildert in een impressionistisch realistische stijl op de iPad. Hij is een specialist in het digitaal schilderen op de iPad en geeft workshops en maakt video tutorials op zijn YouTube kanaal Stayf Draws. 

We Gaan Naar Zandvoort! tentoonstelling poster

Ga op reis en maak de reis naar Zandvoort van de afgelopen honderd jaar.

OPENING TENTOONSTELLING:
16 NOVEMBER 16:00 UUR

‘We Gaan Naar Zandvoort! Een digitale reis van verleden naar heden’
 is te zien van 16 november 2018 t/m 10 maart 2019 in het Zandvoorts Museum.

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

Openingstijden: Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur

Kijk voor meer informatie op de site van Zandvoorts Museum.