Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Opening ‘We gaan naar Zandvoort!’

Opening ‘We gaan naar Zandvoort!’

Opening ‘We gaan naar Zandvoort!’

Op 16 november 2018 was de opening van de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ Een digitale reis van verleden naar heden’ in het Zandvoorts Museum. De tentoonstelling is samengesteld door Haarlemse multimedia kunstenaar Stefan de Groot. Voor de tentoonstelling schilderde De Groot acht grote schilderen van de reis met de tram vroeger en van de trein in het heden. Hiervoor heeft hij een speciale techniek ontwikkelt om de schilderijen op de iPad te schilderen in een realistische stijl. In het Zandvoorts Museum maak je de reis van Amsterdam naar Zandvoort via een speciaal aangelegde route. Eenmaal in Zandvoort aangekomen kan je een groot panorama bewonderen, Panorama Zandvoort. Het is een digitaal geschilderd panorama van het strand uit 1926. Het is een levend schilderij dat geschilderd wordt terwijl een stem vertelt over de geschiedenis van Zandvoort. De opening trok veel enthousiaste bezoekers.

‘We Gaan Naar Zandvoort! Een digitale reis van verleden naar heden’ is te zien van 16 november 2018 t/m 10 maart 2019 in het Zandvoorts Museum.

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

Openingstijden: Woensdag t/m zondag: 13:00-17:00 uur

Kijk voor meer informatie op de site van Zandvoorts Museum.