Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / We gaan naar Zandvoort! Poster Tentoonstelling

We gaan naar Zandvoort! Poster Tentoonstelling

We gaan naar Zandvoort! Poster tentoonstelling

 

Voor de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ een digitale reis van verleden naar heden’ schilderde kunstenaar Stefan de Groot de afbeelding voor de poster. De tentoonstelling is een gespiegeld verhaal van het verleden en het heden.

 

Concept Ontwerp

Eerst moest er een concept schets gemaakt worden om alle elementen goed in beeld te brengen. Het concept voor de poster was om het op een oude filmposter te laten lijken. Zandvoorts Museum presenteert: ‘ We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ door Stefan de Groot. In een concept schets kan je snel een opzet maken en alle mogelijkheden onderzoeken. Een poster moet een afspiegeling zijn van de tentoonstelling.  Concept schetsen worden meestal op een kleiner formaat gemaakt, zodat je niet kan verliezen in details. Na het definitieve concept van de tentoonstelling poster kon er worden begonnen met het schilderen van het ontwerp.

Schilderij Poster

Ten tweede moest er voor de poster een stijl worden gekozen waarin alle schilderijen van de tentoonstelling geschilderd zouden worden. Kunstenaar Stefan de Groot besloot om in een combinatie van stijlen te schilderen. Een impressionistish realistische stijl. Voor het maken van deze poster moest De Groot veel onderzoek doen naar de kleding uit 2018 en hoe de tram eruit zag. Op de poster is een moeder met dochter te zien uit 1918 en een vader en zoon uit 2018. Voor de vader stond Stefan de Groot zelf model. Kenmerkend  aan deze  poster zijn de verschillende kledingstijlen. Van 1904 t/m 1957 konden bezoekers van Amsterdam naar Zandvoort de reis ook maken via de tram. Deze tram werd ook wel de Blauwe genoemd. Op de poster staat links de ‘Boedapester’ tram, een tram die in Boedapest werd gebouwd en vanaf 1924 van Amsterdam naar Zandvoort reed. Rechts is de NS Sprinter te zien. De poster is geschilderd op de iPad Pro met de Apple Pencil in de schilder app Procreate.

We gaan naar Zandvoort! tentoonstelling poster Zandvoorts Museum ontwerp Stefan de Groot

Deze tentoonstelling poster is nu verkrijgbaar als poster in het formaat 100 cm x 70 cm op 235 grams foto papier. Ga naar de Shop om de poster ‘We gaan naar Zandvoort!’ te bestellen.