Stefan de Groot

Stefan de Groot / Boek  / Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort!
We gaan naar Zandvoort! boek Stefan de Groot

Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort!

We gaan naar Zandvoort! boek

Op 17 februari is de boekpresentatie van het boek ‘ We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ om 16:00 uur in het Zandvoorts Museum. Het boek is geschreven door multimedia kunstenaar Stefan de Groot.

De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ trekt een recordaantal bezoekers in het Zandvoorts Museum in Zandvoort. Dit boek geeft een goed beeld van deze tentoonstelling, die werd samengesteld door gastcurator Stefan de Groot. De tentoonstelling is te zien tot en met 10 maart 2019.

We gaan naar Zandvoort! eBoek Stefan de Groot

We gaan naar Zandvoort! Boek
Voor de tentoonstelling creëerde Stefan de Groot een documentaire over de reis van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee met de tram en de trein. Hij maakte acht grote schilderijen die elk een momentopname vormen van de reis in de afgelopen honderd jaar. Het hoogtepunt van de tentoonstelling was het Panorama Zandvoort, een digitaal geschilderd panorama van zes bij vier meter: een uniek schilderij dat verhalend werd geschilderd. Het Zandvoorts Museum had hiermee de primeur. Het boek verhaalt in woord en beeld over de reis van Amsterdam naar Zandvoort met de tram en de trein, schetst en passant de geschiedenis van Zandvoort van de afgelopen honderd jaar en doet verslag van de opkomst en teloorgang van de ooit zo mondaine badplaats.

Boekpresentatie

Op 17 februari is de boekpresentatie om 16:00 uur in het Zandvoorts Museum. Stefan de Groot geeft een rondleiding door het museum en laat zien hoe hij de schilderijen heeft geschilderd op de iPad.
Toegang: gratis, of op vertoon van een Museum Jaarkaart
Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden Softcover boek door Stefan de Groot

Over de auteur
Stefan de Groot (Brussel, 1968) is een Nederlandse multimedia kunstenaar uit Haarlem.
Met meer dan 25 jaar ervaring vertelt hij verhalen in tekst, beeld en film. In 2016 werd De Groot genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs De Olifant. Hij schildert in een impressionistisch realistische stijl op de iPad. Hij is een specialist in het digitaal schilderen op de iPad, verzorgt workshops en maakt video tutorials op YouTube. Zijn video’s zijn al meer dan 2 miljoen keer bekeken. De Groot publiceerde meerdere boeken over digitaal schilderen. Met de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’ is hij een nieuwe weg ingeslagen.

Softcover
Formaat: 21 cm – 29,7 cm
Pagina’s 40
ISBN: 978-94-91733-15-4
Prijs: € 19,95
Auteur: Stefan de Groot
Voorwoord: Folkert Bloeme
Uitgever: Creative Cave Publishers

Je kan het boek online bestellen op:
Boeken Bestellen

Het boek is tevens verkrijgbaar in de winkel van Zandvoorts Museum en in boekwinkels in Nederland.