Stefan de Groot

Stefan de Groot / Boek  / ‘We gaan naar Zandvoort! boekpresentatie Zandvoorts Museum

‘We gaan naar Zandvoort! boekpresentatie Zandvoorts Museum

Bij de boekpresentatie van het boek ‘We gaan naar Zandvoort! Een digitale reis van verleden naar heden’ in het Zandvoorts Museum overhandigde Stefan de Groot het eerste exemplaar aan Folkert Bloeme, de voorzitter van het bestuur van Stichting Zandvoorts Museum.

Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort! Folkert Bloeme

De tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ trekt een recordaantal bezoekers in het Zandvoorts Museum in Zandvoort. Dit boek geeft een goed beeld van deze tentoonstelling, die werd samengesteld door gastcurator Stefan de Groot. De tentoonstelling is te zien tot en met 10 maart 2019.

Zandvoortse Courant Boekpresentatie We gaan naar Zandvoort! Stefan de Groot

We gaan naar Zandvoort! Boek
Voor de tentoonstelling creëerde Stefan de Groot een documentaire over de reis van Amsterdam naar Zandvoort aan Zee met de tram en de trein. Hij maakte acht grote schilderijen die elk een momentopname vormen van de reis in de afgelopen honderd jaar. Het hoogtepunt van de tentoonstelling was het Panorama Zandvoort, een digitaal geschilderd panorama van zes bij vier meter: een uniek schilderij dat verhalend werd geschilderd. Het Zandvoorts Museum had hiermee de primeur. Het boek verhaalt in woord en beeld over de reis van Amsterdam naar Zandvoort met de tram en de trein, schetst en passant de geschiedenis van Zandvoort van de afgelopen honderd jaar en doet verslag van de opkomst en teloorgang van de ooit zo mondaine badplaats.

We gaan naar Zandvoort! boek Stefan de Groot

Softcover
Formaat: 21 cm – 29,7 cm
Pagina’s 40
ISBN: 978-94-91733-15-4
Prijs: € 19,95
Auteur: Stefan de Groot
Voorwoord: Folkert Bloeme
Uitgever: Creative Cave Publishers

Je kan het boek online bestellen op:
Boeken Bestellen

Het boek is tevens verkrijgbaar in de winkel van Zandvoorts Museum en in boekwinkels in Nederland.