Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Kaartenset Haarlem schilderijen
LookUp Haarlem Ansichtkaarten

Kaartenset Haarlem schilderijen

Kunstenaar Stefan de Groot schilderde in de zomer van 2017 zijn stad Haarlem vanuit een bijzonder perspectief. De serie heet LookUp Haarlem en laat details van Haarlemse gebouwen zien. In deze kaartenset zijn 5 schilderijen opgenomen uit de LookUp Haarlem serie.

Look-Up Haarlem Ansichtkaarten

Als je omhoog kijkt in een stad, dan zie je de prachtige gebouwen en details.

Stefan de Groot bekijkt de stad vanuit een ander perspectief. “Als je omhoog kijkt in een stad, dan zie je de prachtige gebouwen en details. Alle winkelstraten zien er tegenwoordig hetzelfde uit als je op ooghoogte kijkt, maar als je omhoog kijkt dan zie je de meest uiteenlopende architectuur.”  Alle schilderijen hebben een bijzonder perspectief. De gebouwen worden van onderaf geschilderd, het is getekend vanuit een drie-punt perspectief, beter bekend als het kikker perspectief.

Deze kaartset bevat:
Grote- of Sint Bavokerk
Bakenessekerk
Zijlstraat 47
Teyler’s Museum
Molen De Adriaan

De LookUp Haarlem kaartset is verkrijgbaar in de shop van deze site.

LookUp Haarlem Kaartenset