Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Pia Douwes opent Sisi tentoonstelling

Pia Douwes opent Sisi tentoonstelling

Op 8 november 2019 opende musicalster Pia Douwes de tentoonstelling ‘Keizerin Sisi: op de vlucht voor zichzelf’ in het Zandvoorts Museum.

De tentoonstelling schets een beeld van de werkelijke Sisi. Er zijn jurken te zien van Pia Douwes die zij droeg tijdens de musical Elisabeth. Sissy Seidenstiker, student van de Reinwardt Academie heeft als gast-conservator de tentoonstelling samengesteld. Tevens is er een documentaire te zien over het leven van Sisi en een nieuw schilderij van keizerin Sisi in Zandvoort gemaakt door Stefan de Groot.

Pia Douwes

Pia Douwes speelde Keizerin Elisabeth van Oostenrijk in de musical Elisabeth van 1992 t/m 2001. De wereldpremière vond plaats in Wenen met Pia Douwes in de hoofdrol. In Nederland was Elisabeth te zien in het Circustheater in Scheveningen, de premiere vond plaats op 21 november 1999 en de laatste voorstelling werd gespeeld op 22 juli 2001. De kostuums die voor de Nederlandse versie werden gemaakt zijn nu te zien in de tentoonstelling. De kostuums zijn gemaakt door Jan Taks.

Tentoonstelling

Keizerin Elisabeth is vooral beroemd geworden door de film ‘Sissi’ met Romy Schneider. De tentoonstelling laat het kleurrijke maar ook tragische leven zien van de keizerin. Uiteraard is er veel aandacht voor het verblijf van Sisi in Zandvoort in 1884 en 1885. De tentoonstelling neemt ons mee naar 135 jaar geleden. Hoe zag Zandvoort er toen uit? De totale uitstraling is romantisch-nostalgisch. Er klinkt muziek uit deze tijd maar we horen ook geluiden uit het verleden. De tentoonstelling is er voor iedereen die zwijmelt bij Sisi-films en mooie jurken, maar ook voor alle echt historisch geïnteresseerden.

Zandvoorts Museum
Swaluëstraat 1
2042 KA Zandvoort

Maandag gesloten.
Dinsdag t/m zondag: 10:00-17:00 uur.
Ga voor meer informatie naar de site van het Zandvoorts Museum
Zandvoorts Museum