Stefan de Groot

Stefan de Groot / Haarlem  / Ode aan Haarlem tentoonstelling Museum Haarlem

Ode aan Haarlem tentoonstelling Museum Haarlem

Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem tentoonstelling Museum Haarlem

Vanaf  31 oktober 2020 is de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ van Stefan de Groot te zien in Museum Haarlem. De tentoonstelling loopt t/m 4 januari 2021.

Stefan de Groot

Multimedia kunstenaar Stefan de Groot kreeg van Museum Haarlem de opdracht om een kunstwerk te maken over Haarlem op de muziek van Boudewijn de Groot. Het is een geschilderde animatie in aquarel en toont het culturele leven van Haarlem van de afgelopen vijftig jaar. Dit digitale kunstwerk ‘Het Spaarne Stroomt’ is nu te zien in de vaste tentoonstelling ‘Allemaal Haarlemmers’.

Het Spaarne Stroomt

Het Spaarne Stroomt panorama va het Spaarne door Stefan de Groot
In de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ zijn de originele aquarellen en losse animatie tekeningen te zien die De Groot maakte voor ‘Het Spaarne Stroomt’. Deze werken zijn geschilderd in een gemengde techniek, op papier én op de iPad. Voor het digitaal schilderen ontwikkelde hij een aquarel penseel die alle eigenschappen heeft van een echt penseel. Binnen twee maanden schilderde hij honderd aquarellen en animatie tekeningen. Het resultaat is een animatiefilm die in aquarel is geschilderd.  Ten tweede werden alle aquarellen werden in meerdere lagen geschilderd en via software in diepte gebracht met een parallax effect. In de tentoonstelling wordt deze nieuwe techniek uitgelegd in een video. Alle losse aquarellen zijn te zien in een groot storyboard met uitleg over de Haarlemse scènes en mensen.

 

Ode aan Haarlem

Ode aan Haarlem Stefan de Groot Museum Haarlem
In ‘Ode aan Haarlem’ zijn schilderijen te zien die Stefan de Groot de afgelopen jaren maakte van Haarlem. Het zijn digitale schilderijen uit de ‘LookUp Haarlem’ serie en schilderijen die hij maakte voor de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort’ voor Zandvoorts Museum. Voor het eerst is de deze collectie schilderijen van Haarlem samen te zien. De schilderijen zijn te koop in Museum Haarlem en op deze site in de shop

 

Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem
31 oktober 2020 t/m 4 januari 2021
Groot Heiligland 47 Haarlem
(Tegenover het Frans Hals museum)
Op 31 oktober en 1 november zal Stefan de Groot aanwezig zijn op de volgende tijden:
11:00 – 12:00 uur
15:00 – 16:00 uur

 

Corona maatregelen
Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn.Museum Haarlem voldoet aan het dringende advies van het kabinet om ook in musea mondkapjes te dragen en vraagt bezoekers dit ook te doen. Hou 1,5 meter afstand!