Stefan de Groot

Stefan de Groot / Haarlem  / Museum Haarlem Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem

Museum Haarlem Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem

Vanaf  31 oktober 2020 is de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ van Stefan de Groot te zien in Museum Haarlem. De tentoonstelling loopt t/m 4 januari 2021. De schilderijen zijn te koop in Museum Haarlem.

Aquarellen op papier en de iPad

In de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ zijn de originele aquarellen en losse animatie tekeningen te zien die De Groot maakte voor ‘Het Spaarne Stroomt’. Deze werken zijn geschilderd in een gemengde techniek, op papier én op de iPad. Afbeeldingen uit ‘Het Spaarne Stroomt’ zijn verkrijgbaar als poster en in de jaarkalender 775 jaar Haarlem.

Verkoop tentoonstelling

In Ode aan Haarlem zijn schilderijen te zien die Stefan de Groot eerder schilderde. Het zijn herkenbare Haarlemse locaties zoals de Grote of St. Bavokerk, de Amsterdamse Poort, de Bakenessekerk, Station Haarlem en Teylers Museum. De Groot maakte ook twee impressionistische schilderijen van het Kenaupark en een schilderij van Haarlem uit 1775 Op naar de Olyphant. Deze schilderijen zijn te koop in de winkel van Museum Haarlem en op deze site.

Corona korting

De schilderijen zij digitale prints op canvas en op Dibond. Van 31 oktober t/m 31 december 2020 zijn de schilderijen verkrijgbaar voor een corona-korting van zo’n 35%.