Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Boudewijn de Groot Boekpresentatie
Boudewijn de Groot met het boek 'Het Spaarne - Ode aan Haarlem'

Boudewijn de Groot Boekpresentatie

Boekpresentatie ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’

Op 26 november was de online boekpresentatie van het boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’. De boekpresentatie werd gehouden in Museum Haarlem samen met Boudewijn de Groot. Voor Museum Haarlem maakte multimediakunstenaar Stefan de Groot een geschilderde animatie op het lied ‘Het Spaarne’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

Boudewijn de Groot

Ten eerste nam Boudewijn de Groot het eerste exemplaar van het boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ in ontvangst van auteur Stefan de Groot. De boekpresentatie vond plaats in de Gasthuiszaal in Museum Haarlem. Hier is de gelijknamige tentoonstelling te zien. Daarna kreeg hij een rondleiding door de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers. Laura van der Wijden, directeur van Museum Haarlem, gaf de rondleiding. In de laatste ruimte is de geschilderde tekenfilm ‘Het Spaarne Stroomt’ te zien. De animatie is gemaakt op het lied ‘Het Spaarne dat De Groot samen schreef met tekstschrijver Lennaert Nijgh.

Het boek is op deze site te bestellen: Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem