Stefan de Groot

Stefan de Groot / pers  / Boudewijn de Groot ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ boekpresentatie
Boudewijn de Groot met het boek 'Het Spaarne - Ode aan Haarlem'

Boudewijn de Groot ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ boekpresentatie

Boekpresentatie ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’

Op 26 november 2020 was de online boekpresentatie van het boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’. De boekpresentatie werd gehouden in Museum Haarlem samen met Boudewijn de Groot. Voor Museum Haarlem maakte multimediakunstenaar Stefan de Groot een geschilderde animatie op het lied ‘Het Spaarne’ van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh.

Boekpresentatie

Tijdens de boekpresentatie in de Gasthuiszaal van Museum Haarlem presenteerde auteur Stefan de Groot zijn boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’. In het boek staan de aquarellen die hij maakte voor de animatiefilm ‘Het Spaarne Stroomt’. De film is gemaakt op het lied ‘Het Spaarne’ met muziek van Boudewijn de Groot op teksten van Lennaert Nijgh. De boekpresentatie vond plaats in de tentoonstelling ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ waar alle losse aquarellen te zien zijn van de tekenfilm.

Boudewijn de Groot

Eerst nam Boudewijn de Groot het eerste exemplaar van het boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’ in ontvangst van Stefan de Groot. Daarna kreeg hij een rondleiding door de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers. Laura van der Wijden, directeur van Museum Haarlem, gaf de rondleiding. In de laatste ruimte is de geschilderde tekenfilm ‘Het Spaarne Stroomt’ te zien. Stefan de Groot gaf toelichting over alle details van de tekenfilm. Boudewijn was erg onder de indruk. In dezelfde ruimte staat ook een vitrine met de gitaar waarmee Boudewijn de Groot ‘Land van Maas en Waal’ schreef. Boudewijn gaf toelichting over zijn eerste gitaar en de productie van het lied ‘Het Spaarne’.