Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Boudewijn de Groot in Museum Haarlem

Boudewijn de Groot in Museum Haarlem

Op 26 november 2020 bezocht Boudewijn de Groot met zijn vrouw de tentoonstelling ‘Allemaal Haarlemmers’ in Museum Haarlem.

Rondleiding

Eerst was er de boekpresentatie van het boek ‘Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem’. Auteur Stefan de Groot overhandigde het eerste exemplaar van het boek aan Boudewijn de Groot. ¬†Daarna volgde een rondleiding door de tentoonstelling door directeur Laura van der Wijden. In de laatste ruimte van de tentoonstelling is de geschilderde animatiefilm ‘Het Spaarne Stroomt’ te zien van Stefan de Groot. De tekenfilm is gemaakt op het lied “Het Spaarne’ met muziek van Boudewijn de Groot op teksten van Lennaert Nijgh. Stefan de Groot bekeek samen met Boudewijn de Groot de tekenfilm. In dezelfde ruimte hangt ook de gitaar waarmee De Groot het lied ‘Land van Maas en Waal’ schreef.

Boudewijn de Groot in Museum Haarlem

Allemaal Haarlemmers

Ontmoet Haarlemmers uit het heden en verleden, van wereldberoemd tot doodgewoon. En bekijk de stad door hun ogen.

Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
Openingstijden 7 dagen per week geopend
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zondag en maandag: 12.00 tot 17.00 uur
Kijk voor meer informatie op:
https://www.museumhaarlem.nl/