Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Giclée Prent Keizerin Sisi Elswout
Keizerin Sisi te paard in Elswout 1885

Giclée Prent Keizerin Sisi Elswout

Giclée Prent Keizerin Sisi Elswout

Keizerin Sisi Elswout 1884 is een prent van Stefan de Groot die hij maakte voor de tentoonstelling Keizerin Sisi in Zandvoorts Museum.

Op vrijdag 2 mei 1884 arriveert Sisi met haar gevolg in Amsterdam met de hoftrein.Doel van de reis is een behandeling voor reumatische klachten door de Nederlandse arts Dr. Mezger, die eerder de Prins van Oranje van zijn klachten af heeft geholpen. Sisi heeft last van haar heupen en voeten en krijgt twee maal daags behandelingen van Dr. Mezger. Ze verblijft in het Doelenhotel waar er 40 kamers worden geboekt voor haar gevolg.

Elswout

Uit Wenen komen 6 renpaarden van Sisi. Op 12 mei 1884 maakt Sisi met haar dochter een paardenrit van Haarlem naar Zandvoort over het landgoed Elswout van Willem Borski III. Borski laat speciaal voor de keizerin paaltjes slaan, zodat ze niet verdwalen. Sisi maakt de komende dagen meerdere paardenritten van Elswout naar Zandvoort

Techniek

Keizerin Sisi Elswout 1884  is een bewerking van een bestaande prent. Stefan de Groot maakte meerdere schetsen van Keizerin Sisi op het paard in de stijl van de oorspronkelijke prent en kleurde de definitieve illustratie in met aquarel.  De prent is verkrijgbaar als Glicée print. Ga naar de shop om de prent te bestellen.