Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Kinderkamer Ontwerpen Fotobehang
Jungle Borneo door Stefan de Groot

Kinderkamer Ontwerpen Fotobehang

Kinderkamer Ontwerpen Fotobehang

Multimedia kunstenaar Stefan de Groot maakt 4 unieke kinderkamer ontwerpen fotobehang . Ze zijn exclusief verkrijgbaar op 123Fotobehang.

 

Fotobehang Musea

Begin dit jaar had ik een expositie in Museum Haarlem van mijn originele aquarellen die ik had gemaakt voor de animatie ‘Het Spaarne Stroomt ‘ op muziek van Boudewijn de Groot. In de expositie ‘Het Spaarne Stroomt – ode aan Haarlem’ wilde ik alle 100 aquarellen laten zien in een storyboard met onderschriften. Wat je dan meestal doet is de originele ophangen en aparte teksten uitprinten en dan monteren op de muur. Maar voor 100 aquarellen zou dat teveel tijd in beslag nemen en je krijgt dan niet alles goed uitgelijnd. Toen kwam ik in contact met Wouter Wiedemeijer van 123 Fotobehang. Die liet de mogelijkheden zien van fotobehang en vooral de kwaliteit.  Eerst werd de wand opgemeten en met die info maakte ik het ontwerp met alle aquarellen op de computer. Na een testprint werd het fotobehang geprint. Daarna plakte Wouter het fotobehang op met dit resultaat. 

Fotobehang Kinderkamer

Jungle Borneo

Jungle Borneo slaapkamerJungle ontwerpen zijn rustgevend voor bijvoorbeeld in de slaapkamer. Ik besloot een scene te schilderen van de jungle in Borneo. Eerst moest ik uitzoeken wat voor een planten en bomen daar groeien en wat voor een beesten er wonen. Ik schilderde alle losse planten en bomen op de iPad met speciaal gemaakte digitale aquarel kwasten. Voor het ontwerp wilde ik een zwart-wit en kleuren versie maken. Ik moest dus alles twee keer schilderen. Als ik een ontwerp maak wil ik meestal een verhaal vertellen. Ik besloot een tijger te tekenen die op jacht is. Verderop zie je tussen de bosjes een Muntjac die nog niets door heeft van het gevaar. Een Muntjac is een herten soort die in de jungle van Borneo voorkomt. Om de spanning te vergroten schilderde ik ook een papegaai die opvliegt. Het ontwerp is verkrijgbaar in volle kleur, zwart wit en verschillende grijstinten.

Jungle Dieren

Dierenrijk 123fotobehang door Stefan de Groot
Jungle Borneo schilderde ik in een meer realistische stijl, maar ik wilde ook een ontwerp maken in een kinderboeken stijl. Ik ben ook kinderboeken illustrator en kon me lekker uitleven op dit ontwerp. Van alle dieren maakte ik een aparte tekening, zodat ik ze later kon plaatsen in het totale ontwerp. Een toucan, een giraffe, een tijger, een neushoorn, een olifant, een chimpansee en een flamingo. Daarnaast tekende ik nog een aantal losse planten en palmbomen. Er is een totaal ontwerp met alle dieren en een collage van alle dieren met andere kleuren achtergrond, zodat er genoeg keuze is.

De boerderij

Boerderij ontwerp door Stefan de Groot
Ontwerpen met boerderij dieren zijn erg populair en leuk voor de kinderkamer. Ik wilde een echte Nederlandse boerderij laten zien. Eerst maakte ik een paar schetsen en werkte eerst de achtergrond uit met de boerderij. Typisch zijn de slootjes die tussen alle weilanden staan en natuurlijk knotwilgen en een molen. Daarna tekende ik de dieren. Koeien, schapen, kippen en varkens. Van dit ontwerp zijn verschillende versies verkrijgbaar. Ik maakte ook een collage met alleen de dieren. Je kan kiezen uit verschillende achtergrond kleuren.

Assepoester

Assepoester door Stefan de Groot
Kinderen zijn dol op sprookjes. Ik heb een ontwerp gemaakt van Assepoester .Assepoester is gevlucht van het bal waar ze een muiltje verloren is. De prins gaat op zoek naar het meisje die het muiltje past. Dit is het moment dat de prins Assepoester ontmoet. Net voordat ze het muiltje past. Ik heb alle elementen van het sprookje verwerkt. Ten eerste het kasteel in de achtergrond. En het magische woud met grote bomen. Een prins heeft natuurlijk een wit paard. Verder tekende ik nog wat nieuwsgierige dieren. Dit ontwerp is in verschillende versies beschikbaar.

Ga naar 123Fotobehang om alle kinderkamer ontwerpen te bekijken.