Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Actie Prijs Het Spaarne Stroomt

Actie Prijs Het Spaarne Stroomt

Actie Prijs Het Spaarne Stroomt

Het boek Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem van Stefan de Groot geeft een beeld van het Haarlemse culturele leven van de afgelopen vijftig jaar. Met een voorwoord door schrijfster Lilian Blom. Het boek laat de aquarellen uit de animatiefilm zien die Stefan de Groot voor Museum Haarlem maakte. De animatie werd gemaakt op de muziek van Boudewijn de Groot ‘Het Spaarne’. De Groot maakte voor het boek extra illustraties. Dankzij de beschrijvingen van de Haarlemmers, de gebouwen en de geschiedenis van de Spaarnestad, kan dit boek worden beschouwd als een soort legenda dan wel bijsluiter bij de animatiefilm, met als bijkomend voordeel dat de vele details van de aquarellen beter tot hun recht komen.

Actie Prijs

Het boek is een Luxe editie, 250 stuks, genummerd en gesigneerd. Het boek is nu verkrijgbaar voor de Actie Prijs
€ 19,95 (-30%).

Het boek is ook te koop in Haarlem bij de volgende winkels:
Museum Haarlem
De Vries Van Stockum
Kennemerboekhandel
Jopo de Pojo Stripwinkel

Het Spaarne Stroomt – Ode aan Haarlem

Het Spaarne Stroomt -Ode aan Haarlem van Stefan de Groot pagina
Actie prijs

Voor de permanente tentoonstelling Allemaal Haarlemmers in Museum Haarlem maakte multimediakunstenaar Stefan de Groot een geschilderde animatie ‘Het Spaarne Stroomt’. Het is een tekenfilm getekend in een aquarel stijl die de afgelopen vijftig jaar van cultureel Haarlem laat zien. De film werd gemaakt op het lied ‘Het Spaarne’ met muziek van Boudewijn de Groot en teksten van Lennaert Nijgh. De film is te zien in de laatste ruimte van de tentoonstelling. In het boek zijn bekende Haarlemmers te zien zoals: Robert Long, Jacqueline Govaert, Alain Clark, Joost Swarte, Brigitte Kaandorp, Erik van Muiswinkel, Harry Mulisch en Godfried Bomans. Allemaal geschilderd op de achtergrond van het Haarlemse Spaarne met bekende gebouwen zoals de Grote of St. Bavokerk, de Waag, de Toneelschuur, de Stadsschouwburg, de Molen de Adriaan en de Droste fabriek. Allemaal geschilderd in een aquarel-stijl.

Hardcover
Formaat: 29,7 cm – 21 cm
Pagina’s: 48
Zwart-wit met steunkleur
Oplage: 250
Genummerd en gesigneerd
ISBN: 9789491733222
Auteur: Stefan de Groot
Uitgever: Creative Cave Publishers

Actie Prijs: € 19,95