Stefan de Groot

Stefan de Groot / Boek  / De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol is een heruitgave van een serie bibliofiele uitgave. Kwab Nijlpaard bestaat dit jaar 30 jaar. Stefan de Groot tekende het nijlpaard in 1992 voor het eerst. Ter gelegenheid van het 30-jarig Kwab jubileum geeft Creative Cave Publishers alle Kwab boeken opnieuw uit. Het eerste boek in de serie is De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol.

https://vimeo.com/671928765

Kwab Nijlpaard

Stefan de Groot’s tekencarrière begon met de strip Kwab Nijlpaard. Van 1993 t/m 2001 verschenen er 12 boeken van het nijlpaard. Kwab maakte zijn debuut in de serie De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol. De verhalen schreef Stefan samen met Paul Rooyackers. Er verschenen 3 delen: Een ongelooflijk verhaal, Het eerste nijlpaard en De wereldkampioenschappen. De boeken verschenen in 1993 en 1994. In 2014 werkte Rooyackers en De Groot nog eenmaal samen aan een herbewerking van het laatste deel; De laatste wereldkampioenschappen. Dit deel verscheen als interactief ebook met hoorspel en in full-color. Tezamen met deel 1 en deel 2 zijn de boeken te koop op Apple Books.

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol originele uitgave
De originele uitgave van De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

Een ongelooflijk verhaal
Prof. Dr. Anton Mol ontdekt op één van zijn reizen een eenzaam nijlpaard. Hij adopteert het dier en noemt hem Kwab. Hij probeert Kwab op te voeden zonder succes. Kwab neemt een bad en rukt de kraan uit de muur. Hierdoor overstroomt de villa. Anton Mol en Kwab kruipen in de badkuip en spoelen de villa uit richting de oceaan. Het boek werd uitgegeven in 1993.

Het eerste nijlpaard
Prof. Dr. Anton Mol en Kwab Nijlpaard komen in een storm terecht, terwijl ze  in de badkuip zitten. Anton raakt bewusteloos en in een euforische droom ziet hij de verloren bibliotheek Hermetica Philosophica Animalia. Ze vliegen op een boek richting de Noordpool en ontmoeten de OerKwab, het eerste nijlpaard. Ze worden opgeslokt door een walvis en in de buik van de walvis ontmoeten ze een panda, koala en dodo. In de buik zit ook een geïrriteerde Pinoccio, die liegt dat het gedrukt staat. Anton krijgt de snel groeiende neus in zijn oog en wordt ruw ontwaakt uit zijn droom. Het boek werd uitgegeven in 1994.

De laatste wereldkampioenschappen

Professor Doctor Anton Mol spoelt aan in Brazilië waar het Nederlandse voetbalteam aan het trainen is voor het WK. Anton Mol krijgt een voetbal tegen zijn hoofd. Bij nadere inspectie merkt hij dat de bal een voelbare trilling uitstoot. De bal wordt onder zware beveiliging vervoerd naar een geheime locatie. De professor gaat op onderzoek uit en ontdekt een ongelooflijk geheim. In het verhaal zijn rollen weg gelegd voor Louis van Gaal als een wild schuimende tapir en de Sepp Blatter als corrupte neusaap.

Heruitgave De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol hardcover

Deze drie delen zijn nu gebundeld en voor het eerst te lezen in kleur. Bij elk verhaal zit ook een hoorspel met stemmen van Paul Rooyackers en Stefan de Groot. In het boek staat bij elk verhaal ook een QR-code naar het hoorspel. Na het scannen van de QR-code met de telefoon kan je de verhalen bekijken en beluisteren.

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol is verkrijgbaar als hardcover en als paperback. Het boek is via Creative Cave Publishers online te bestellen.