Stefan de Groot

Stefan de Groot / Kwab Nijlpaard  / Boekpresentatie Artist’s Edition
Boekpresentatie Artist's Edition

Boekpresentatie Artist’s Edition

Op zaterdag 12 februari was de online boekpresentatie van de Artist’s Edition van het boek De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol. Stefan de Groot overhandigde het eerste exemplaar aan schrijver Paul Rooyackers.


Artist’s Edition

De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol Artist’s Edition is een gelimiteerde uitgave van 30 stuks. Genummerd en gesigneerd door Paul Rooyackers en Stefan de Groot. Dit boek bevat 6 extra pagina’s met nooit eerder gepubliceerde illustraties en een korte biografie. Het is een hardcover uitgave met kapitaalband en leeslint. Deze uitgave is exclusief verkrijgbaar op deze site.

De Artist's Edition Ongelooflijke Verhalen
Artist’s Edition

Artist’s Edition Ongelooflijke Verhalen is een speciale uitgave van het boek De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol is een bundeling van de verhalen Een ongelooflijk verhaal(1993), Het eerste nijlpaard (1994) en De laatste wereldkampioenschappen (2014). Geschreven door Paul Rooyackers en Stefan de Groot met tekeningen van Stefan de Groot. In 2014 bewerkte striptekenaar Stefan de Groot de verhalen. Sommige illustraties werden opnieuw getekend en alle zwart-wit illustratie kleurde hij in. Schrijver Paul Rooyackers redigeerde alle teksten. De losse boeken zijn verkrijgbaar als interactieve eBoeken met hoorspel in Apple Books. Voor het eerst zijn deze verhalen nu gebundeld in boekvorm. Deze Artist’s Edition Ongelooflijke Verhalen bevat 6 extra pagina’s met unieke nog nooit eerder gepubliceerde illustraties. Het heeft ook een korte geschiedenis van de publicatie van de originele verhalen. Met krantenartikelen en interviews uit 1993 en 1994.

Verhaal

Prof. Dr. Anton Mol ontdekt op één van zijn reizen een eenzaam nijlpaard. Hij adopteert het dier en noemt hem Kwab. Hij probeert Kwab op te voeden zonder succes. Kwab neemt een bad en rukt de kraan uit de muur. Hierdoor overstroomt de villa. Anton Mol en Kwab kruipen in de badkuip en spoelen de villa uit richting de oceaan. Het tweetal beleven ongelooflijke avonturen die ze meeneemt naar de verloren bibliotheek Hermetica Philosophica Animalia en het eerste nijlpaard. In Brazilië ontdekt Anton Mol een ander zeldzaam. Hij wil het dier redden met desastreuze gevolgen…

Hoorspel

In het boek staat bij elk verhaal ook een QR-code naar het hoorspel. Na het scannen van de QR-code met de telefoon kan je de verhalen bekijken en beluisteren.

Reguliere Uitgave

Het boek is ook verschenen als paperback en hardcover. Ze zijn te koop via Creative Cave Publishers of bij stripwinkels en boekwinkels in Nederland.