Stefan de Groot

Stefan de Groot / Nieuws  / Bomans Been bij Stemm Voetiek
Eric Coolen en Stefan de Groot met Boman been

Bomans Been bij Stemm Voetiek

Op 12 mei zullen de illustratoren Eric Coolen en Stefan de Groot tussen 16:00 uur en 18:00 uur bij Stemm Voetiek in Haarlem aanwezig zijn om het boek Bomans Been – Bomans Gracht te presenteren.

Bomans Been – Bomans Gracht

Bomans Been - Bomans Gracht Luxe Editie

Ter gelegenheid van het Bomans jaar besloten Eric Coolen en Stefan de Groot samen te werken aan een project over Godfried Bomans. Ze vroegen schrijver Bies van Ede om twee gedichten te schrijven over Bomans. Op de gedichten maakte ze illustraties. Historicus Peter Hammann schreef het voorwoord. Ter gelegenheid van de vijftigste sterfdag van Godfried Bomans is het boekje verschenen Bomans Been – Bomans Gracht.

Bomans Been Poster

Bomans Been Poster

Voor de presentatie maakte Stefan de Groot de poster Bomans Been. In de illustratie is Godfried Bomans te zien die een etalage been steelt uit de kousen winkel Stemm Voetiek. De eigenaresse Ianthe Lammers van Toorenburg rent achter Bomans aan. De poster is te bestellen op deze site.

Bomans Been Gedicht

Het gedicht Bomans Been gaat over de vergankelijkheid van Godfried Bomans als schrijver. Herinnert men hem nog als schrijver of meer als media persoonlijkheid? Op het Grand Gala du Disc overhandigde hij een Edison aan Marlène Dietrich. In zijn speech vertelde hij een grap over de benen van Dietrich. ‘Al had mijn vrouw maar één zo’n been!’. 

Bomans Etalage Been

Voor de presentatie tekenden Eric Coolen en Stefan de Groot een etalage been met Godfried Bomans. Het been is te zien in de etalage van Stemm Voetiek en wordt geveild voor het goede doel.

Presentatie Bomans Been

Tijdens de presentatie zal het Ampzing Genootschap het lied ‘Naadje van de kous’ ten gehoren brengen. Het lied is speciaal geschreven voor Bomans Been.

Locatie: Stemm Voetiek
Anegang 30
2022 HS Haarlem
Tijd: 12 mei 16:00 uur – 18:00 uur