Stefan de Groot

Stefan de Groot / Haarlem  / Kunst Centrum Haarlem Tentoonstelling
Kunst Centrum Haarlem tentoonstelling

Kunst Centrum Haarlem Tentoonstelling

Kunst Centrum Haarlem Tentoonstelling

Bij Kunst Centrum Haarlem zijn van 1 september t/m 22 oktober 2022 schilderijen te zien van Stefan de Groot in de deel tentoonstelling Stad van de verbeelding, Haarlem 6x anders.

Tentoonstelling 6 kunstenaars

Voor deze tentoonstelling heeft Kunst Centrum Haarlem 6 kunstenaars gekozen die Haarlem verbeelden vanuit verschillende standpunten en met verschillende technieken.
Er zijn kleine olieverfpaneeltjes van Herman van Gelder, metaal prints van iPad schilderijen van Stefan de Groot en schilderijen van Sander van Walsum te zien.
Daarnaast zijn er digitale collages te zien van Welmoed Schmidt, fotografie van Arthur Martin en steendrukken van Jeroen Hermkens

Haarlem schilderijen Stefan de Groot

Kunst Centrum Haarlem Stefan de Groot

Het Kunstcentrum toont voor het eerst het werk van multimediakunstenaar Stefan de Groot. Sinds 2015 schildert hij op de iPad. In de tentoonstelling zijn 3 schilderijen te zien uit de serie LookUp Haarlem. Ze zijn geschilderd vanuit een dynamisch perspectief in een realistische stijl.

Als je omhoog kijkt in een stad, dan zie je de prachtige gebouwen en details. Alle winkelstraten zien er tegenwoordig hetzelfde uit als je op ooghoogte kijkt, maar als je omhoog kijkt dan zie je de meest uiteenlopende architectuur.”

In de serie schilderde hij De Grote of Sint Bavokerk, Bakenesserkerk Teylershofje en Teylers Museum. Voor Zandvoorts Museum schilderde De Groot de Amsterdamse Poort Blauwe Tram voor de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort!’. Het schilderij is een momentopname dat de blauwe tram richting Zandvoort rijdt in 1927. In de zomer schilderde hij ook taferelen van het Kenaupark in een impressionistische stijl. Vorig jaar schilderde hij Spaarne in de avond. Het is een impressie geschilderd vanaf de Gravestenenbrug met uitzicht op het Spaarne, Teylers Museum, de Waag en het Hodshon Huis.

Spaarne in de avond

De schilderijen zijn afgedrukt op Dibond en zijn verkrijgbaar in een oplage van 25 stuks, genummerd en gesigneerd. De schilderijen zijn ook te koop op deze site. Kijk in de shop voor nog meer schilderijen over Haarlem.

Stad van verbeelding, Haarlem 6x
Kunst Centrum Haarlem
1 september t/m 22 oktober 2022
Opening 10 september om 15:00 uur.