Stefan de Groot

Stefan de Groot / Kwab Nijlpaard  / Kwab en het Refrigeraat voorpublicatie
Kwab en het refrigeraat voorpublicatie Instagram en tikTok

Kwab en het Refrigeraat voorpublicatie

Op 21 November 2022 begint de voorpublicatie van de tekststrip Kwab en het Refrigeraat op de Instagram van Kwabnijlpaard en op TikTok. De strip is geschreven en getekend door striptekenaar Stefan de Groot.

Kwab en het Refrigeraat beeld en geluid

Op het Instagram account van Kwab Nijlpaard en op TikTok is vanaf 21 november 2022 de strip Kwab en het Refrigeraat voorpublicatie dagelijks te volgen in de stories. Stefan de Groot leest het verhaal voor bij de verfilming van de strip.

Verhaal

Prof. Dr. Anton Mol, een onderzoeker en ontdekker van zeldzame dieren, vindt Kwab Nijlpaard in Afrika en neemt hem mee naar zijn villa in de afgelegen Sibbelin Vallei. Hier probeert hij Kwab op te voeden. Anton Mol vertrekt voor een nieuwe expeditie en geeft Kwab de taak om op de villa te passen. Elke dag moet hij kruiden in trechters gooien. Kwab gooit per ongeluk een overdosis aan kruiden (het refrigeraat)in de trechters. Er volgt een explosie en de Sibbelin vallei  komt midden in de zomer onder een dikke pak met sneeuw te liggen. Het detective duo Ieps – Nederhorst probeert het mysterie te ontrafelen. 

Stripalbum

Kwab en het Refrigeraat Softcover

Het stripalbum is binnenkort verkrijgbaar bij stripwinkels in Nederland. Het boek is ook te koop op deze site. Ga naar de shop om het boek te bestellen. In het boek staat ook een QR-code naar het luisterboek van Kwab en het Refrigeraat. Als je de QR-code scant met je telefoon dan wordt de tekst voorgelezen door Stefan de Groot.

Nieuwe uitgave

Striptekenaar Stefan de Groot schreef en tekende de strip al in 1994 met Kwab Nijlpaard in de hoofdrol. Dit jaar is het dertig jaar geleden dat De Groot met strips van Kwab Nijlpaard begon. Om dit te vieren geeft Creative Cave Publishers alle twaalf strip albums opnieuw uit. Kwab en het Refrigeraat Softcover is echter geen heruitgave. De Groot herschreef en tekende het verhaal opnieuw. Hij voegde meer hedendaagse elementen toe zoals klimaatverandering en de bedreiging van diersoorten.