Stefan de Groot

Stefan de Groot / Kwab Nijlpaard  / Kwab en het Refrigeraat
Kwab en het Refrigeraat Softcover

Kwab en het Refrigeraat

Kwab en het Refrigeraat  is een tekst strip in de traditie van de Toonder Studios. Striptekenaar Stefan de Groot schreef en tekende de strip al in 1994 met Kwab Nijlpaard in de hoofdrol, maar het boek is echter geen heruitgave. De Groot herschreef en tekende het verhaal opnieuw, omdat hij niet tevreden was met de oude tekeningen. Hij voegde meer hedendaagse elementen toe zoals klimaatverandering en de bedreiging van diersoorten. Kwab en het Refrigeraat paperback is verkrijgbaar in stripwinkels in Nederland.

Kwab en het Refrigeraat

"Kwab en het Refrigeraat Softcover

Het verhaal is een ode aan de tekst strip. De tekst strip is grotendeels bekend geworden door Marten Toonder en de Toonder Studios  De Groot liet zich qua tekenstijl inspireren op de dagstrips Tom Poes en Panda die door Marten Toonder en de striptekenaar Piet Wijn een onuitwisbare indruk maakten. Piet Wijn tekende meerdere strips voor de Toonder Studios, waaronder Kappie, Koning Hollewijn, en Panda. Hij maakte ook van 1971 t/m 1986 schetsen voor de Tom Poes dag strip. 

Verhaal

Prof. Dr. Anton Mol, een onderzoeker en ontdekker van zeldzame dieren, vindt Kwab Nijlpaard in Afrika en neemt hem mee naar zijn villa in de afgelegen Sibbelin Vallei. Hier probeert hij Kwab op te voeden. Anton Mol vertrekt voor een nieuwe expeditie en geeft Kwab de taak om op de villa te passen. Er volgt een explosie en de Sibbelin vallei  komt midden in de zomer onder een dikke pak met sneeuw te liggen. Het detective duo Ieps – Nederhorst probeert het mysterie te ontrafelen. 

Luisterboek via QR-code

Het boek heeft tevens een luisterboek die te beluisteren is Vian een QRcode. Als je de QR-code scant met je telefoon dan wordt de tekst voorgelezen door Stefan de Groot. De strip wordt voorgepubliceerd op de Instagram van Kwabnijlpaard. Elke dag kan je de strip volgen met beeld en geluid.

Kwab en het Refrigeraat
Paperback
Formaat: 21 cm -14,8 cm
Pagina’s: 40
ISBN: 978-94-91733-30-7
Prijs: € 4,95
Auteur: Stefan de Groot
Illustrator: Stefan de Groot
Uitgever: Creative Cave Publishers
Distributie: Strips in Voorraad

Het boek is verkrijgbaar in stripwinkels in Nederland en je kan Kwab en het Refrigeraat Softcover bestellen op deze site.

Speciale Editie

Deze speciale editie heeft 28 extra pagina’s met schetsen, layouts en achtergrond informatie over het schrijven en tekenen van deze herziene versie. Aan de hand van voorbeelden legt striptekenaar Stefan de Groot uit hoe hij de strip tekende op de iPad.

Hardcover
Formaat: 29,7 cm -21 cm
Pagina’s: 68
Auteur: Stefan de Groot
Illustrator: Stefan de Groot
Uitgever: Creative Cave Publishers

De Speciale Editie is exclusief verkrijgbaar op stefandegroot.net. Bestel het boek Kwab en het Refrigeraat Speciale Editie shop.