Stefan de Groot

Stefan de Groot / Kwab Nijlpaard  / Kwab boeken Engelstalig
Kwab boeken Engelstalig

Kwab boeken Engelstalig

Kwab boeken Engelstalig

Kwab boeken Engelstalig: Kwab 30 jaar jubileumuitgave en Kwab en het Refrigeraat zijn vertaald. De uitgeverij Creative Cave Publishers geeft de boeken uit en zijn nu verkrijgbaar op Amazon.

Kwab aka Horus Hippo: 30 years

Het enige boek dat ooit verschenen is in een Engelse vertaling was Kwab and the World of Whatif? The Retroflash. Het boek verscheen in 2000 als het eerste Publishing On Demand stripalbum. Het boek werd uitgegeven door Gopher Publishers en was een vertaling van Kwab en de Wereld van Watals? De Retroflits dat in 1999 verscheen. Nu, 23 jaar later, gaat Creative Cave Publishers alle Kwab boeken uitgeven in het Engels via Amazon via het Publishing on Demand principe. Kwab aka Horus Hippo: 30 Years is het eerste boek dat bij Amazon verscheen. Het is een vertaling van Kwab 30 jaar jubileumuitgave. Kwab aka Horus Hippo: 30 Years is verkrijgbaar als een paperback en hardcover.

Kwab and the Fridgedair

Kwab and the Fridgedair is het tweede Kwab boek dat in een Engelse vertaling te koop is op Amazon. Het is een vertaling van het boek Kwab en het Refrigeraat. Tekst strips zijn een Europees fenomeen. Daarom heb ik besloten om  de vertaling uit te geven als een prentenboek. Per pagina is een plaatje te zien met tekst eronder. Hierdoor heeft Kwab and the Fridgedair 108 pagina’s in plaats van 40 pagina’s van de Nederlandse versie. De nadruk ligt daardoor meer op de tekeningen. Kwab and the Fridgedair is te koop als een paperback en als hardcover. De paperback heeft een vierkant formaat en de hardcover is verkrijgbaar in een regulier formaat.

Publishing on Demand

Publishing On Demand is een techniek waarin boeken pas gedrukt worden als ze worden gekocht. Meeste boeken worden in hoge oplage gedrukt en daarna gedistribueerd. Hierdoor zijn de kosten lager per boek als je de hele oplage verkoopt. Meestal is dat niet het geval en blijf je zitten met voorraden. Met publishing on demand heb je dit probleem niet en wordt er geen papier verspilt met het drukken van grote oplage. Het nadeel is dat de kosten per boek hoger zijn. Het voordeel is dat de boeken wereldwijd verkrijgbaar zijn via Amazon.

Horus Hippo

Van Kwab Nijlpaard zijn 12 boeken verschenen. De eerste 4 boeken zijn al uitgegeven in de bundel De Ongelooflijke Verhalen van Prof. Dr. Anton Mol en Kwab en het Refrigeraat.  De boeken met Kwab Nijlpaard als tekenfilmfiguur zullen verschijnen onder de naam Horus Hippo. De boeken Kwab van het witte doek en Kwab en de Wereld van Watals? De Retroflits zullen verschijnen in een bundel. Daarna zal ik gaan werken aan het vervolg van De Wereld van Watals?.