Stefan de Groot

Stefan de Groot / eBoek  / Horus Hippo van het witte doek
Horus Hippo van het witte doek

Horus Hippo van het witte doek

Gratis eBook Horus Hippo

Horus Hippo van het witte doek is een strip geschreven en getekend door Stefan de Groot. Het is het eerste hoofdstuk van de graphic novel ‘Wereld van Watals?’.Het originele verhaal kwam uit in 1996 als ‘Kwab van het witte doek’. De nieuwe versie is herschreven en hertekend. Horus Hippo of Kwab Nijlpaard is een vergeten tekenfilmfiguur uit de jaren twintig van de vorige eeuw. In het verhaal wordt het cartoon nijlpaard weer tot leven gewekt door Stefan de Groot.Dit hoofdstuk is nu gratis te lezen op Apple Books.

Horus Hippo van het witte doek pagina 1Verhaal

Kwab Nijlpaard aliasf Horus Hippo is een fictionele tekenfilm ster uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Teekenfilmfabriek Hollandia van Marinus Hollanders produceerde tussen 1926 en 1928 dertien tekenfilms met Kwab het Cloecke Nijlpaard in de hoofdrol. Kwab zou zijn debuut in Amerika maken als Horus Hippo, maar dat avontuur ging niet door. Daarna viel het doek voor de in Haarlemse tekenfilm studio en raakte Horus Hippo in de vergetelheid. Totdat de kleinzoon van Marinus Hollanders, Stefan de Groot, Horus Hippo weer tot leven bracht. De Groot tekent Horus Hippo voor zijn nieuwe strip aan de hand van een model sheet uit 1928. Hij brengt het nijlpaard tot leven door hem met een kroontjespen in de bil te steken. Er ontstaat een gevecht tussen de striptekenaar en Horus Hippo en de De Groot wordt zijn eigen strip ingetrokken. Hij verandert zelf in een stripfiguur en probeert te ontkomen aan het agressieve nijlpaard.

Horus Hippo van het witte doek Ontmoeting Stefan de Groot en Horus Hippo

Horus Hippo geschiedenis

Kwab tekenfilms geschiedenis

Het ebook heeft ook een apart hoofdstuk over de fictieve geschiedenis van Horus Hippo en Teekenfilmfabriek Hollandia. In detail wordt de geboorte van de eerste Nederlandse tekenfilmster uit de doeken gedaan met voorbeelden van schetsen, posters en interviews met Marinus Hollanders. Eerder verscheen het boek Kwab 30 jaar waarin de geschiedenis van Kwab alias Horus Hippo te lezen is. Het ebook Kwab van het witte doek bevalt ook enkele Horus Hippo animaties. Heeft Horus Hippo werkelijk bestaan?

Horus Hippo in Egypte tekenfilm

Wereld van Watals?

Horus Hippo van het witte doek is het eerste hoofdstuk van de graphic novel ‘Wereld van Watals?’ Het tweede deel Horus Hippo en de Retroflits zal eind 2023 verschijnen. De engelstalige versie van het ebook is ook gratis te lezen op Apple Books met de titel Horus Hippo of the Silver Screen.

Horus Hippo van het witte doek -Wereld van Watals?
Pagina’s: 58
Prijs: Gratis
Auteur: Stefan de Groot
Uitgeverij: Creative Cave Publishers
Apple Books