Stefan de Groot

Stefan de Groot / Horus Hippo  / Striptekenen op de iPad Stripdagen Haarlem
striptekenen op de iPad

Striptekenen op de iPad Stripdagen Haarlem

Striptekenen op de iPad Stripdagen Haarlem

Op 1 en 2 juni werkt de Haarlemse striptekenaar Stefan de Groot aan zijn graphic novel ‘De Wereld van Watals?’ in stripspeciaalzaak Jopo de Pojo. Stefan de Groot is specialist in het striptekenen op de iPad. Tijdens Stripdagen Haarlem kan je de totstandkoming van zijn graphic novel zien en vragen stellen over het tekenen op de iPad.

Striptekenen op de iPad

Stefan de Groot tekent  op de iPad in de app Procreate. Hij heeft meerdere boeken geschreven over het tekenen en schilderen in Procreate. Op zijn YouTube kanalen Stefan Tekent en Stayf Draws  zijn honderden video’s te bekijken. Ze zijn meer dan 6,5 miljoen keer bekeken. Hij begon met het tekenen van strips in 1992. Sinds 2000 tekent hij alles op de computer en sinds 2015 op de iPad. Tijdens Stripdagen Haarlem 2024 zit Stefan de Groot op de iPad te werken aan zijn graphic novel ‘Wereld van Watals?’. Op een groot scherm kan je volgen hoe je strips kan tekenen op de iPad. Stefan de Groot zal uitleg geven hoe je een strip kan schetsen, inkten en inkleuren.

Horus Hippo van het witte doek

Horus Hippo van het witte doek

Kwab is een tekenfilmkarakter uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het verhaal gaat dat Kwab Nijlpaard werd getekend door Marinus Hollanders, de grootvader van Stefan de Groot. In Haarlem had hij Teekenfilmfabriek Hollandia die van 1926 t/m 1928 tekenfilms maakte. Kwab zou zijn debuut maken in de Verenigde Staten als Horus Hippo. Helaas ging dat avontuur niet door. Bij Jopo de Pojo is een exclusieve uitgave te koop van ‘Horus Hippo van het witte doek’ het eerste hoofdstuk uit de graphic novel. Hierin wordt ook de vermeende geschiedenis van Horus Hippo uit de doeken gedaan. Het album verschijnt in een kleine oplage van 25 stuks, genummerd en gesigneerd met een ex libris. Je kan het boek bestellen bij Jopo de Pojo.

Jopo de Pojo
Kleine Houtstraat 8
2011 DM Haarlem
OPENINGSTIJDEN op 1 en 2 juni
10:00 uur tot 17:00 uur

Stefan de Groot zal van 10:00 – 13:00 uur en van 15:00- 17:00 uur aanwezig zijn bij Jopo de Pojo.