Stefan de Groot

Stefan de Groot / Kwab Nijlpaard  / Horus Hippo van het witte doek
Horus Hippo van het witte doek cover

Horus Hippo van het witte doek

Horus Hippo van het witte doek Luxe Editie

Tijdens Stripdagen Haarlem 2024 komt exclusief bij stripspeciaalzaak Jopo de Pojo de luxe editie uit van Horus Hippo van het witte doek van de Haarlemse striptekenaar Stefan de Groot. Het is het eerste hoofdstuk uit de graphic novel Wereld van Watals? die in het najaar zal uitkomen.

Horus Hippo van het witte doek pagina 9 en 10

Het verhaal gaat dat Horus Hippo, ook wel bekend als Kwab, een tekenfilmster was in de jaren twintig van de vorige eeuw. De tekenfilms werden gemaakt door Marinus Hollanders van Teekenfilmfabriek Hollandia in Haarlem. In 1996 bracht zijn kleinzoon, Stefan de Groot, Horus Hippo weer tot leven. Er ontstond een gevecht tussen Kwab en de Groot en de striptekenaar werd zijn eigen strip ingetrokken. Het boek verscheen eerder in 1996 en is onderdeel van de graphic novel Wereld van Watals? Het verhaal is herschreven en hertekend en bevat een extra hoofdstuk met de zogenaamde geschiedenis van Teekenfilmfabriek Hollandia.  

Bij Jopo de Pojo zal het stripalbum Horus Hippo van het witte doek exclusief verkrijgbaar zijn tijdens Stripdagen Haarlem 2024. Het boek verschijnt in een gelimiteerde oplage van 25 stuks genummerd en gesigneerd met een ex libris. Je kan het boek bestellen bij Jopo de Pojo. Gezien de kleine oplage kan je het beste snel bestellen. Hierna zal deze uitgave niet meer verschijnen!

Stripdagen Haarlem 2024

Op 1 en 2 juni werkt Stefan de Groot aan zijn graphic novel Wereld van Watals?  in stripspeciaalzaak Jopo de Pojo. Hij tekent het op de iPad.
Er is dan ook gelegenheid om je boek te laten voorzien van een tekening  Er zullen ook andere boeken en posters van Stefan de Groot te koop zijn.

Stefan de Groot zal aanwezig zijn van 10:00 – 13:00 uur en van 15:00 – 17:00 uur.

Horus Hippo van het witte doek
Luxe editie
Oplage: 25
Prijs: € 19,95
Datum 01-06-2024
Uitgever: Creative Cave Publishers
Pagina’s: 56

Ga naar de Jopo de Pojo site om het boek te bestellen.