Stefan de Groot

Stefan de Groot / Horus Hippo  / Horus Hippo Etalage Posters
Horus Hippo Etalage Posters

Horus Hippo Etalage Posters

Horus Hippo Etalage Posters

Stripdagen Haarlem had me samen met Hans Klaver en Roel Smit gevraagd om etalage posters te maken voor winkels en horeca in het centrum van Haarlem, Het inititatief werd ondersteund door Bizz Binnenstad Haarlem en Haarlem Centraal. We maakten posters voor de Anegang, de Schagchelstaart en de Kleine Houtstraat.Ik besloot om op de posters Horus Hippo en zijn liefje Harlow Hippo te plaatsen. Horus Hippo is een tekenfilmfiguur uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De etalage posters zijn advertenties in Art Deco stijl en laten producten te zien van de desbetreffende winkels.De ontwerpen heb ik gemaakt op grijs bordkarton met markers, gouache en pastel potlood. Twee Horus Hippo etalage posters zijn nu te koop op mijn site.

Kleine Houtstraat

Horus Hippo Etalage posters

Voor de Kleine Houtstraat maakte ik 4 posters voor verschillende winkels en horeca. De eerste poster was voor Chocolaterie Pierre. Horus Hippo geeft Harlow Hippo een doos met bonbons. De doos is in de vorm van een hart.Het is een product dat Chocolaterie Pierre in zijn assortiment heeft.De tweede poster maakte ik voor Coffee Habits. Een koffiezaak die hoogwaardige koffie maakt. Horus Hippo rent voorbij met een kop koffie in zijn hand. Dropjes van Haarlem is een winkel in de Kleine Houtstraat die drop verkoopt naar oud recept. Een perfecte match met Horus Hippo. De dropjes worden gemaakt met Arabische gom. In het poster ontwerp staat Horus Hippo met in zijn hand een zak met dropjes. In de achtergrond is Senegal te zien met Acacia bomen. Arabische gom wordt gewonnen uit deze bomen. De vierde poster in de Kleine Houstraat was voor Hennie’s Lampenkappen. Een bijzondere winkel die handgemaakte lampenkappen maakt van zijden. Op de poster hangt Horus Hippo aan een Art Deco lamp. Het is een referentie naar de musical Singin’ in the Rain, die ook in de jaren twintig afspeelt.

Schagchelstraat en Anegang

Horus Hippo Etalage Posters

Voor de Schagchelstraat maakte ik een ontwerp voor Pand 6. Het is een cadeauwinkel die ook Italiaans keramiek verkoopt. In de etalage staan handgemaakte schalen en potten. Ze diende als inspiratie voor het ontwerp van de poster. Horus Hippo en Harlow Hippo kijken verbaasd naar een keramieke pot die vanaf een schaal springt. Voor dit ontwerp maakte ik gebruik van verschillende technieken. Markers, gouache en paste potlood. De zesde poster maakte ik voor Meent, een modezaak. Horus Hippo en Harlow Hippo dragen de laatste mode uit de collectie van Meent.

Etalage Posters te koop

De meeste winkels hebben de etalage posters gekocht. Er zijn twee posters die nog te koop zijn. De Horus Hippo Meent etalage poster en de ¬†Horus Hippo Hennie’s Lampenkappen etalage poster. Ze zijn te koop in mijn shop. Na aanschaf kunnen de posters worden opgehaald bij ¬†stripwinkel Jopo de Pojo.