Over Stefan de Groot
Stefan de Groot Hand Apple Pencil iPad Pro

Stefan de Groot is een multimedia kunstenaar en een freelance illustrator uit Haarlem.  Hij werd  geboren in Brussel in 1968.

Met meer dan 25 jaar ervaring vertelt hij verhalen in tekst, beeld en film. In 2016 werd De Groot genomineerd voor de Kunst- en Cultuurprijs De Olifant. Hij schildert in een impressionistisch realistische stijl op de iPad. Naast het schilderen van kunst stelt hij ook tentoonstellingen samen met uiteenlopende onderwerpen. Hij is een specialist in het digitaal schilderen op de iPad en geeft workshops en maakt video tutorials op YouTube. Zijn video’s zijn al meer dan 2 miljoen keer bekeken.  Hij publiceerde meerdere boeken over het digitaal schilderen. Apple nodigde hem uit om met de komst van de iPad Pro en Apple Pencil een demonstratie te geven in Amsterdam. Het vrije werk van Stefan de Groot kenmerkt zich door de lichtinval en schaduwpartijen. In de serie LookUp Haarlem schilderde hij details van gebouwen in Haarlem. Op het moment is de tentoonstelling ‘We gaan naar Zandvoort! een digitale reis van verleden naar heden’ te zien in het Zandvoorts Museum. Hiervoor maakt hij gebruik van nieuwe technieken. Hoogtepunt van de tentoonstelling is Panorama Zandvoort, een levend panorama van Zandvoort.

Portret kunstenaar Stefan de Groot

iCulture

Stefan gebruikt zijn iPad graag: “Handig hoor, je kan hem overal mee naartoe nemen en je krijgt geen vieze handen van de verf.”

Het Parool

De tram werd voor heel veel Amsterdammers symbool voor dat dagje naar het strand. Hij was ook feestelijk versierd met vlaggetjes.

Stefan de Groot

Artikel Kunst&Cultuur Magazine

Mijn eigen werk is een vrijplaats om nieuwe ideeën uit te proberen

Stefan de Groot